Je huis verwarmen zonder gas: hoe doe je dat?

Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om hun leven milieuvriendelijker te maken. Dit kan met het doorvoeren van kleine veranderingen, maar er zijn ook grotere aanpassingen mogelijk. Een van de schaarse grondstoffen is gas: dit is niet alleen een schaarse, maar ook een milieuonvriendelijke grondstof. We maken dagelijks veel gebruik van gas, onder andere voor het verwarmen van onze woning. Wat als dit ook anders kan? Je huis verwarmen zonder gas behoort zeker tot de mogelijkheden.

1: Infrarood panelen

Met infrarood panelen is het in veel gevallen mogelijk om duurzamer en vooral milieuvriendelijker te gaan verwarmen. Wat is infrarood? Dit is een alternatief voor verwarmen met gas. Met infrarood kies je voor stralingswarmte die wordt afgegeven aan voorwerpen en lichamen in een ruimte, die de warmte vervolgens weer afgeven aan de omgeving. Hierdoor wordt een ruimte effectief verwarmd.

2: Een warmtepomp

Ook met een warmtepomp is het mogelijk om je huis zonder gas te verwarmen. De warmtepomp is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen, zowel elektrisch als hybride. Hiermee is het mogelijk om jouw woning middels een warmtepomp te verwarmen zonder dat je gebruik maakt van aardgas. Een warmtepomp verwarmt niet alleen je huis maar levert ook warm water op een duurzame manier. Je kunt een warmtepomp ook combineren met zonnepanelen of een zonneboiler.

3: Goede isolatie

Gasvrij wonen begint met het goed isoleren van je woning. Een goed geïsoleerde woning verbruikt veel minder energie en heeft daardoor ook veel lagere kosten. Het is belangrijk om een goede planning te maken waardoor het een stuk duidelijker wordt welke aanpassingen jij kunt doorvoeren om uiteindelijk zonder gas je huis te kunnen verwarmen. Er komen steeds meer alternatieven voor aardgas, waardoor het goed mogelijk is om een geschikte oplossing voor jouw woning te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *