Op een goede manier scheiden, het kan echt

Als je trouwt dan beloof je elkaar trouw tot de dood. Maar soms lopen dingen anders. Als jullie besluiten om uit elkaar te gaan dan wil je dat natuurlijk op een goede manier regelen. Je kunt een ordinaire ruzie over spullen of over het verdelen van gezamenlijke schulden voorkomen door te kiezen voor scheidingsmediation Utrecht. Onder leiding van een ervaren mediator gaan jullie in gesprek over de afwikkeling van de scheiding. Als het kan samen, als het moet apart van elkaar. Vaak is het streven om in dat laatste geval uiteindelijk toch een gezamenlijk gesprek te hebben om de gemaakte afspraken te bekrachtigen.

Het beste voor de kinderen

Als er kinderen bij een echtscheiding betrokken zijn dan is het zaak om hierover goede afspraken te maken. Bij welke ouder gaan ze wonen en hoe vaak zien ze de andere ouder? Hoe gaat het met de schoolvakanties en het vieren van verjaardagen? Ook als ouders in goede harmonie uit elkaar gaan is het belangrijk om de afspraken over de kinderen op papier te zetten. Dan worden ze vastgelegd bij het uitspreken van de scheiding. Als de ouders niet zijn gehuwd is het verstandig om de afspraken door een notaris te laten vastleggen. Zo kunnen er geen misverstanden ontstaan, ook als de verstandhouding tussen de voormalige partners in de loop van de tijd toch verslechtert.

Hoe vind ik een goede echtscheidingsmediator?

Je kunt snel en eenvoudig een ervaren echtscheidings mediator vinden in Utrecht. Lees meer op onze website als je wilt weten hoe de mediator te werk gaat en wat er van de partners wordt verwacht. Als de gesprekken vlot verlopen en er snel tot goede afspraken kan worden gekomen dan kan een echtscheiding in enkele weken worden geregeld. Met goede en duidelijke afspraken kunnen jullie op een goede manier uit elkaar gaan en vervolgens je nieuwe leven gaan oppakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *