Rijden met een rolstoelauto

Als je in een rolstoel zit is dat lastig, maar het hoeft geen reden te zijn om er nooit meer op uit te gaan. Want door een auto te voorzien van de nodige aanpassingen kan er gemakkelijk een rolstoel in worden meegenomen, ook wanneer je als rolstoelgebruiker in de rolstoel blijft zitten. Het is zelfs mogelijk om vanuit je rolstoel de auto te besturen. Het enige wat je moet doen om met een rolstoel weg te kunnen is een rolstoelauto kopen. Je kunt ervoor kiezen om een nieuwe auto te laten verbouwen, maar je kunt ook een kant-en-klare rolstoelauto aanschaffen, of een occasion kopen.

Maatwerk

Het verbouwen van een auto door Freedom Auto Aanpassingen tot rolstoelauto is voor iedereen verschillend. Het is afhankelijk van je situatie welke aanpassingen nodig zijn. Voor grote en brede rolstoelen is het nodig om de vloer van de auto te verlagen. Een verlaagde vloer biedt de mogelijkheid om door middel van een oprijplaat of een lift aan de achterzijde van de auto naar binnen te rijden. Met de rolstoel kun je je in de auto naar je zitplaats bewegen. Wanneer je als passagier meerijdt is dat op de tweede zitrij en als je zelf rijdt is dat de eerste zitrij.

Specialisme

Behalve de technische kennis om een auto aan te passen voor een rolstoel, is er ook een goed inzicht in de mogelijkheden van de rolstoelgebruiker nodig. Wie als rolstoelgebruiker veel kracht heeft, kan zichzelf waarschijnlijk vrij gemakkelijk door de auto bewegen. Als je een elektrische rolstoel hebt zijn de mogelijkheden om te manoeuvreren wat meer beperkt. Om precies de juiste aanpassingen te doen zullen de medewerkers van Freedom Auto Aanpassingen vooraf met je in gesprek gaan. Ook kunnen de medewerkers tips geven over ondersteunende financiering van de aanpassingen aan je nieuwe auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *