Wanneer is Singles Day?

Tijdens zowel Singles Day als Black Friday kun je jaarlijks rekenen op kortingen. Maar wanneer is Singles Day? En wat is de datum van Black Friday? Dat kun je hier lezen. We beginnen bij Singles Day. Singles Day is ieder jaar op dezelfde datum. Dat is ieder jaar op 11 november. Dat is omdat Singles Day om vrijgezellen gaat en de datum 11-11, of je hem nu als dag-maand of maand-dag noteert, alleen maar het nummer 1 laat zien. Je kunt je dus nooit vergissen over de datum van Singles Day: de elfde van de elfde. 

Wanneer is Black Friday?

En wat is de datum van Black Friday? Dat verschilt ieder jaar. Maar in tegenstelling tot Singles Day, valt Black Friday wel weer jaarlijks op dezelfde dag in de week. Altijd op een vrijdag. Black Friday is ieder jaar op de vierde vrijdag van november. Dat is omdat het altijd de dag na Thanksgiving is. In ieder geval de Thanksgiving die ze in de Verenigde Staten vieren. En Thanksgiving in Amerika is op de vierde donderdag van november. Dat is weer anders in Canada, maar Black Friday blijft op de dag na de Amerikaanse Thanksgiving.

Verschillen en overeenkomsten

De twee dagen hebben eigenlijk alleen met elkaar gemeen dat ze in november zijn en dat er korting gegeven wordt op uiteenlopende producten en merken. Verder zijn het totaal andere dagen met andere oorsprongsverhalen. Singles Day werd in 1993 in het leven geroepen door studenten in China om het vrijgezellenleven te vieren. De term Black Friday werd al jarenlang gebruikt om verschillende redenen om dezelfde dag aan te duiden: de dag na Thanksgiving. Maar hoe dan ook ligt de oorsprong van Black Friday in de Verenigde Staten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *